Thema Systeembeheer | zomer 2016

De zomer komt eraan! Dat is natuurlijk heerlijk; als het goed is krijgen we lekker veel zon en daardoor veel positieve energie en vitaminen. 

UNIX/Linux systeembeheer
Heeft u een of meerdere UNIX/Linux-systemen draaien, maar geen specialistische systeembeheerder of niet de tijd om het beheer helemaal naar behoren op te pakken? Wij kunnen helpen als er escalaties zijn of zelfs het hele beheer voor u overnemen. Dit kunnen we vanuit ons eigen kantoor. We installeren (tijdelijk) monitoringssoftware waarmee we op afstand uw systemen in de gaten kunnen houden; 24/7. Lees meer

Wij snappen dat u uw beheer niet zomaar aan ons toevertrouwd
...dat wij ons eerst moeten bewijzen. Dat doen we graag. Vaak beginnen we met een (relatief) klein project, waarbij we elkaar leren kennen. Dan kunt u zelf ervaren hoe en wie wij zijn en of er een match is. Of lees de ervaringen van onze klanten.
Heeft u bijvoorbeeld een implementatie van een nieuw systeem op de planning staan, is het hard nodig een update door te voeren, of is een health-check iets wat al lang op uw agenda staat? We hebben project managers die kleine, maar ook grote projecten kunnen managen. Van een halve dag tot een aantal weken. We draaien er onze hand niet voor om.

Enthousiast?
Neem gerust contact op met Ben Wismans om de mogelijkheden door te spreken. U hoeft niet meteen een contract met ons aan te gaan; ook voor een project van een halve dag kunnen we gewoon transparant een prijsafspraak maken en dit voor u inplannen. 

Contact Ben Wismans

Thema Systeembeheer | zomer 2016

 

 

 

Leer onze techneuten echt kennen

Benieuwd wat onze techneuten deze zomerperiode nu eigenlijk gaan doen?
Gaan ze zelf op vakantie en zo ja; waar gaan ze naartoe?

Na het houden van interviews weten we inmiddels dat ze allemaal anders zijn; de 1 gaat graag naar de camping, de ander houdt juist van luxe en weer een ander bezoekt zoveel mogelijk steden.

Veel leesplezier!

Giga's tour door Europa


Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; “Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag, Tbilisi, Londen, Kopenhagen en Malmö staan allemaal op mijn lijstje”.

 

Om te beginnen: ga je deze zomer nog op vakantie? 
“Zeker! Er komen 2 vriendinnen uit Georgië naar Nederland en samen met hen ga ik in juni een aantal steden bezoeken. We beginnen in Nederland en België en gaan daarna nog 3 dagen naar Praag. In september ga ik nog 10 dagen naar Georgië. (Giga’s geboorteland, red.). Daarna ga ik in oktober nog een weekeinde naar Londen en in november ga ik nog naar Kopenhagen en Malmö.”

Lees verder

 

Jeroen's zomervakantie


Weeronline checken, auto volladen en rijden maar! Net waar het mooi weer is; daar gaan Jeroen en Joyce dan naartoe. Met de tent op de camping genieten van de ultieme combinatie van relaxen en actief bezig zijn. Dat is Jeroens (31) ultieme zomervakantie.  

 

Om te beginnen: wat ga je doen deze zomervakantie? 
“We weten eigenlijk nog niet waar we naartoe gaan. We beslissen altijd op het laatste moment. We gaan in ieder geval met de tent weg. Het is dus ook voor mij nog een verrassing; het kan Zuid-Duitsland worden, het kan Noord-Italië worden, maar we gaan sowieso met de tent. We gaan daar naartoe waar het weer mooi is.”

Lees verder 

Erwin's zomer 


Gezellig met de kids naar CenterParcs of Landal GreenParks, BBQ’en en een lekker biertje in de hand. Zo ziet de vakantie van Erwin Willems (34) eruit. “Lekker rustig aan, geen spannende dingen.”  

 

Om te beginnen: Ga je op vakantie deze zomer?
“Eerlijk gezegd, geen flauw idee. Ik ben er nog helemaal niet mee bezig geweest, nog geen tijd voor gehad. Mijn vrouw regelt dat altijd, ik bemoei me daar niet echt mee. Als je mij letterlijk een dag van tevoren zou vragen ‘Erwin waar ga je op vakantie?’ dan zou ik het niet weten. Ik vind vakanties helemaal niet zo belangrijk, ik doe het vooral voor de kinderen.”

Lees verder

 

Ben's pre-honeymoon


Een lekker hotel, de dagen afwisselen met excursies en chillen, lekker een boekje lezen en de lokale specialiteiten proeven, zo ziet de ideale vakantie van Ben Wismans eruit.

 

Ga je op vakantie deze zomer?
“Niet!” zegt Ben Lachend. “Ik ben net terug van vakantie, Tenerife. Ik moet nog wel een kamertje inrichten, maar buiten een paar dagen ben ik vooral op kantoor te vinden deze zomer.”

Doelbewust voor Tenerife gekozen omdat jullie zo vroeg op vakantie gingen?
“Nee niet direct voor Tenerife, we zoeken altijd de zon op tijdens de vakantie en het weer op Tenerife is altijd lente/zomerachtig. De temperatuur ligt daar altijd rond de 25 graden met een lekker windje." 

Lees verder

 

 

Vrijmibo-actie

Maak kans op een Rhodix VrijMiBo voor jullie IT-afdeling
V
oorwaarde voor de Rhodix VrijMiBo actie

•    Maak een foto met de attributen uit de doos
•    Zorg dat het gehele team op de foto staat
•    Deel de foto op sociale media
    - Twitter: @RhodixIT
    - Facebook
    - LinkedIn
    - Of andere sociale media waarop jullie als bedrijf actief zijn
•    Stuur dan jullie foto naar contact@rhodix.com voor 31 augustus
•    Is jullie foto de leukste en krijgen jullie de meeste likes? Dan is de VrijMIBO voor jullie!

•    Begin September maken wij de winnaar bekend en komen wij op vrijdag 16 september 2016 bij jullie op kantoor de VrijMiBo organiseren

Kans maken op de Rhodix Vrijmibo?

 

 

 

 

 

 

BLOG | Beheer op afstand

Erwin -System Manager & Project Manager bij Rhodix-  is 12 mei '16 naar de jaarlijkse gebruikers-update-dag van Gensys geweest en heeft daar gehoord dat de Gensys-Cloud eraan komt!

24/7 systeembeheer
Rhodix beheert en monitoort systemen voor haar klanten. Pro-actief, wat inhoudt dat wij vaak bepaalde issues al signaleren voordat u als klant iets signaleert. Hierdoor voorkomen we grotere problemen bij onze klanten.
Dit doen we met de – volgens ons- allerbeste software van SPS, genaamd Gensys.
Gensys is ‘multi-tenant’, wat betekent dat Gensys de IT van meerdere organisaties (klanten, afdelingen, cost centers etc.) beheert vanuit 1 oplossing.

Het belang van updaten
Zoals veel IT- systemen, wordt ook de Gensys software elke maand geüpdate. Wij zijn van mening dat het goed is om updates continue door te voeren, zodat je altijd de laatste versie hebt van een systeem met de nieuwste features en waar weer bugs uitgehaald zijn. Hiermee wordt onze monitoring beter; we helpen onze klanten steeds beter en sneller. 

Highlight | Gensys-Private-Cloud
SPS is een Gensys-Private-Cloud aan het ontwikkelen waarmee we straks het beheer via de Cloud kunnen gaan doen. We hebben hoge verwachtingen van de Gensys-Private-Cloud die eraan komt!

Voordelen Gensys-Cloud
Het voordeel van werken via de Cloud is dat er dan geen permanente VPN-verbinding meer gemaakt hoeft te worden. Dit is bespaart vooral in de opstartfase veel tijd en moeite.

Een ander voordeel vinden wij de snelheid van reageren op calamiteiten; als straks alles in de Cloud zit, kunnen wij sneller op uw systemen inloggen en dus ook sneller en beter issues uitzoeken en oplossen.

Een nieuwe feature die dan ook gereleased wordt is dat klanten met ons kunnen meekijken. Als klant kun je dan zelf tickets bijhouden en aanmelden en altijd, op elk gewenst moment zelf zien wat de status is. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter met elkaar communiceren. Wel zo transparant en makkelijk!

Uitrol | eind 2016
Als alle interne tests afgerond zijn zal het uitgerold gaan worden. Verwachting is eind 2016. Wij kunnen niet wachten. We houden u op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.

Mei 2016 | Erwin Willems | System Engineer | Rhodix

BLOG | Beheer op afstand

Klanten aan het woord

All-in support

Maxima Medisch Centrum

Bij Maxima Medisch Centrum beheert Rhodix een aantal systemen, waardoor het ziekenhuis altijd kan beschikken over belangrijke patiƫnteninformatie.

De mannen bij Rhodix zijn snel, accuraat en zeer pro-actief.

Paul Konings

Senior Systems Engineer Maxima Medisch Centrum

All-in support

Internationale groothandel

Bij deze internationale groothandel (HQ gevestigd in Nederland) voert Rhodix sinds de zomer van 2015 het beheer van diverse systemen. De samenwerking verloopt prima.

Rhodix ontzorgt ons echt en dat is precies wat wij zochten in een partner. Rhodix is bereid dat stapje extra te zetten, zowel op commercieel, technisch als support vlak.

Manager ICT Internationale groothandel

Een aantal quotes van onze klanten:

Beheer-vraag?

Heeft u een bepaalde vraag omtrent systeembeheer? Deel dit met ons en wij helpen u graag.

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.