• What's Trending?

    Zomer '17

  • What's Trending?

    Zomer '17

De zomer van '17 - Waar staan we?

Volgens Gartner waren de volgende 10 punten de uitdagingen voor 2017:

- Artificiële intelligentie en machine learning
- Intelligente apps
- Intelligente dingen
- Blockchain
- Digital twins
- Virtual reality en augmented reality
- Adaptive security
- Digital platformen
- Mesh app and service architecture (MASA)
- Conversationele systemen

Bron: Gartner

Gartner beschreef deze punten in oktober 2016, momenteel ruim 9 maanden geleden. Nu zijn we halverwege 2017, een mooi moment om terug te kijken op de uitdaging van Gartner en om te zien of wij die ook daadwerkelijk al zijn tegengekomen?  En waren dit ook de punten die onze agenda's bepaalde de afgelopen tijd? Of zijn er andere zaken geweest die onze aandacht nodig hadden? 

Nu vervallen wij natuurlijk allemaal erg snel in ons dagdagelijkse werkzaamheden waardoor nadenken over wat ons op IT gebied overkomt vaak beperkt blijft tot die korte momenten bij de koffieautomaat of als je naar je werkplek toeloopt. Echt tijd nemen om er overna te denken en te beseffen wat er allemaal om ons heen gebeurt nemen wij niet altijd. Maar wat zou er gebeuren als wij dat wel zouden doen? 

De zomer van '17 - Waar staan we?

Zomer van ’17 - Waar staan we?

In oktober 2016 kwam Gartner met de tien belangrijkste IT-trends voor 2017. Deze tien punten zouden de grootste uitdagingen worden voor 2017. De IT-wereld zou zich bezig gaan houden met:

- Artificiële intelligentie en machine learning
- Intelligente apps
- Intelligente dingen
- Blockchain
- Digital twins
- Virtual reality en augmented reality
- Adaptive security
- Digital platformen
- Mesh app and service architecture (MASA)
- Conversationele systemen

Momenteel zijn we halverwege het jaar en is bijna heel Nederland op vakantie. Onze dagdagelijkse werkzaamheden trekken nu iets minder onze aandacht, hetgeen ruimte biedt om over zaken na te denken waar je normaal niet aan toe lijkt te komen. Nu heb ik geen IT-achtergrond dus ik heb een iets andere blik op IT dan mijn collega’s. Vaak kijk ik naar het gebruik, de ervaring en de gevolgen in plaats van de directe IT-technische aspecten. Deze tien grootste IT-uitdagingen bekijk ik daarom ook net even iets anders dan mijn collega’s, maar dat maakt het niet minder leuk. 

Lees verder

 

 

 

 

 

Mijn jaar bij Rhodix

Waar staan we in de zomer van 2017?
Onze Els, projectbureau, heeft daar zo haar eigen visie op.

Het is alweer eind juli 2017 en enigszins raar om te ervaren dat het bijna een jaar geleden is dat ik ben begonnen bij Rhodix. Time flies! 1 september vorig jaar was mijn eerste werkdag bij Rhodix en ik kwam meteen in een warm bad terecht. Ik was gelukkig niet de enige die op 1 september begon waardoor ik snel aanspraak had met de andere newbie’s, waaronder een collega die even oud is als ik en op dezelfde dag jarig is! Wat mij het beste is bijgebleven van mijn eerste werkdagen/werkweken is de sfeer binnen Rhodix. Die was en is heel ontspannen en iedereen was en is altijd bereid om je te helpen, zeker tijdens deze altijd lastig beginperiode. Daarnaast hadden ze waarschijnlijk extra geduld met me om dat ik voor een grote uitdaging stond: Het was mijn taak om het ‘projectbureau’ op te starten.

Het ‘projectbureau’ bestond nog niet binnen Rhodix en aan mij de schone zaak om dit te gaan vormgeven. Een geweldige mogelijkheid maar zeker ook spannend gezien het feit dat ik in een voor mij redelijk vreemde omgeving terecht kwam. Ja, ik wist wel wat over Windows en had mezelf daarin redelijk wegwijs gemaakt, maar PureStorage, Simplivity, rackspaces, clusters en nodes… het was allemaal abracadabra voor mij. Dus daar zit je dan, nieuwe baan, nieuw bedrijf, nieuwe collega’s, een functie die nog niet was vormgegeven en dat allemaal in een omgeving waar ik niet thuis was. Wat had ik mezelf aangedaan!?

Lees verder

Virtualisatie van MSSQL Server versus MASA

Virtualisatie van MSSQL Server versus MASA

Onze Ben aan het woord over welke IT-uitdagingen zijn agenda bepalen en hoe hij aankijkt tegen de tien grootste IT-uitdagingen van Gartner. 

Gartner beschreef eind 2016 de tien grootste IT-uitdagingen voor 2017. Deze tien uitdagingen zouden ons bezig gaan houden en onze IT-agenda bepalen. Intelligente Apps, Intelligente Dingen en MASA (uitdagingen uit de top tien van Gartner) zijn uitdagingen die mij erg aanspreken en uitdagingen waar de bedrijven waar ik kom mee bezig willen zijn en in sommige gevallen ook mee bezig zijn. Daar waar mijn collega zaken vanuit een lekenperspectief bekijkt, kijk ik vooral vanuit de IT techniek naar de mogelijkheden. Soms moeten er eerst andere stappen worden gezet voordat een bedrijf kan gaan nadenken over de IT-uitdagingen van Gartner. 

Lees verder

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.