April - Mei | Storage

Elke organisatie heeft tegenwoordig (bijna) dagelijks te maken met groeiende data. Het is belangrijk om hier als IT-afdeling goed op in te spelen, zodat zowel de externe alsook de interne klant tevreden is en blijft.

Langetermijnvisie
De vraag is natuurlijk hoe u uw langetermijnvisie voor dataopslag bepaald, waar u jaren mee vooruit kunt, en niet steeds wordt overruled door de explosieve groei van informatie.

Wat is er allemaal in 'storage-land'?
Bij Rhodix zijn we ons er heel goed van bewust dat er veel verschillende soorten storage op de markt zijn. Termen en soorten die veel voorbij komen zijn: flash-storage, SAN,  block-storage, scale-up, scale-out, terrabytes, performance, software defined storage, NAS, database, groei.
We begrijpen dat het bijna onmogelijk is om hieruit de juiste keuze te maken die past bij uw specifieke situatie. Laat staan dat u een glazen bol heeft waarin u kunt zien hoe uw organisatie er over 5 jaar uit zal zien en wat de storage-behoeften dan zijn.

Hoe helpt Rhodix hierbij?
Wij proberen u wat meer inzichten en voorbeelden te geven van de soorten storage-vragen die wij van onze klanten krijgen en daarbij passende antwoorden te geven. Dit doen wij in ons storage-thema in april en mei 2016.

Scrol gerust door alle berichten en voorbeelden hieronder op deze thema-pagina. We blijven deze aanvullen met nieuwtjes, dus houd onze pagina in de gaten.

Storage events

Rhodix organiseert een aantal events specifiek omtrent Storage.
Voor diverse doelgroepen; zowel voor (storage)beheerders, voor architecten, als voor IT-managers.
Kijk op de Rhodix-events pagina voor alle informatie per event.

Onze events zijn gratis toegankelijk. Wilt u zich aub wel inschrijven? 

Storage events

Case studie | APM Terminals

APM Terminals had hardware (server en storage) die 10 jaar oud was en aan vernieuwing toe was. Zelf had APM Terminals twijfels over de betrouwbaarheid van de bestaande hardware en was de verwachting dat de onderhoudskosten gereduceerd konden worden bij vernieuwing. Rhodix heeft een nieuwe IBM POWER8 processor ingericht en gemigreerd en ook de storage vervangen.

APM Terminals had hardware (server en storage) die 10 jaar oud was en aan vernieuwing toe was. Zelf had APM Terminals twijfels over de betrouwbaarheid van de bestaande hardware en was de verwachting dat de onderhoudskosten gereduceerd konden worden bij vernieuwing.
De wens van APM Terminals was om alles naar 1 leverancier over te zetten.

Sjaak is een no-nonsense vakman die zijn kennis en ervaring graag uitdraagt

APM Terminals
Wim Munier

APM Terminals

Mooie omgeving, leuke klant, fijne samenwerking!

Erwin Willems - System Manager / Project Manager
Erwin Willems

System Manager / Project Manager

Algemene Storage-vraag

Tijdens elk thema behandelen we 1 algemene klantvraag die wij vanuit onze klanten het meeste te horen krijgen. 

"Wij hebben enorm veel data en komen storage te kort. We staan daarom op het punt om een enorme investering te doen. Kan dat ook anders?"
  
Frank de Groodt, Red Hat specialist @Rhodix antwoordt:

Introductie | voorspelde jaarlijkse groei van 40-50%
Naast digitalisering zijn het vooral nieuwe toepassingen voor het gebruik van data die er voor zorgen dat we steeds grotere hoeveelheden data verzamelen en bewaren. Door technologische innovatie ontwikkelen we continue nieuwe oplossingen en manieren om informatie uit onze data te halen met als gevolg dat de vraag naar meer data alleen maar toeneemt. De experts (IDC - International Data Corporation) verwachten zelfs een jaarlijkse groei van 40 tot 50%!

Beste keuze | voor nu en de toekomst
De vraag om capaciteit zal dus blijven toenemen evenals de snelheid waarmee u over de informatie wilt kunnen beschikken. Wij zijn van mening dat het migreren naar een grotere en snellere silo niet de juiste oplossing is, simpelweg omdat silo’s een limiet aan capaciteit en performance kennen. Zodra het limiet is bereikt moet er opnieuw gemigreerd worden. Migraties zijn, net als grote storage silo's, zeer kostbaar en kosten ook nog eens veel tijd. Daarom wilt u migraties het liefst zo min mogelijk uitvoeren en de enorme investeringen die met grote storage silo’s gepaard gaan tot een minimum beperken of in zijn geheel vermijden...

Ons advies | voor de komende 10 jaar
Ons advies betreft een oplossing waarmee we uw huidige capaciteitsproblemen direct oplossen en rekening houden met de groei van uw data, niet alleen voor de komende jaren maar voor tientallen jaren. Een oplossing waar maar één migratie voor nodig is en die meegroeit met uw capaciteit en performance wensen. Wij adviseren dus geen grote silo maar een Software Defined Storage oplossing op basis van standaard Intel servers.

Software Defined Storage | een goedkope en goede oplossing 
Een Software Defined Storage oplossing stelt u in staat om uw storage wensen te implementeren tegen een fractie van de kosten van een grote storage silo en is eenvoudig uit te breiden wanneer nodig. U hoeft dus geen grote investering te doen voor opslagruimte die u pas over 2 jaar wilt gaan gebruiken. Wanneer u tegen de limieten van uw opslagruimte aan loopt kunt u, door gebruik te maken van standaard Intel servers, binnen enkele dagen uw capaciteit weer op maat hebben. Zonder migratie, downtime of grote investering.

Klinkt dit interessant?
Vinden wij ook. 
Blog
Stefan van Oirschot (CTO Rhodix) heeft een blog geschreven over Software Defined Storage (van Red Hat) – lees deze hier
Events
Hiernaast organiseren we binnenkort een Software Defined Storage Seminar en een SDS workshop. Meer informatie hierover leest u hier

Algemene Storage-vraag

Back-Up - Storage vraag

Back-Up - Storage vraag

Elke maand beantwoordt Rhodix vragen van klanten.
We delen dit, zodat ook andere organisaties van deze kennis kunnen profiteren.

“Hoe kunnen we slim omgaan met een backup oplossing?" - IT Manager 

 

Healthcare - Storage vraag

Healthcare - Storage vraag

Elke maand beantwoordt Rhodix vragen van klanten.
We delen dit, zodat ook andere organisaties van deze kennis kunnen profiteren.

 

"Ik zoek een schaalbare oplossing voor het opslaan van röntgenfoto's" - IT Manager ziekenhuis

Lees verder

Retail - Storage vraag

Retail - Storage vraag

Elke maand beantwoordt Rhodix vragen van klanten.
We delen dit, zodat ook andere organisaties van deze kennis kunnen profiteren.

 

"Hoe leer ik mijn online klant beter kennen?”
- IT Manager online retailer

Lees verder

 

 

Pure//Accelerate

In het week van 14-15 maart 2016 was Pascal op het Pure//Accelerate Event in San Francisco. Een event waar Pure Storage haar partners en klanten de mogelijkheid geeft om met de mensen achter Pure Storage in contact te komen. We hebben Pascal gevraagd om ons mee te laten genieten van dit event. Hij heeft dit filmpje gemaakt. 

Blog

Ook nieuwsgierig naar wat Pascal heeft meegemaakt in San Francisco? Lees dan zijn blog over het Pure//Accelerate event. 

BLOG Masterclass Storage

Stefan en Frank zijn begin april naar Barcelona naar de Red Hat Storage-masterclass gevlogen.
‚Äč
Lees in deze (vrij technische) blog hun ervaringen. LEES BLOG

BLOG Masterclass Storage

Customer Case KPN - Red Hat Storage

Glashart media is sinds 2012 Red Hat-klant en gebruiker van Gluster Storage.

In deze case study worden de motivaties en voordelen van Gluster Storage door Glashart besproken, zoals 8x lagere kosten dan het systeem dat ze hiervoor gebruikten.
Andere voordelen die Glashart media noemt zijn:

  • schaalbaarheid
  • gegarandeerde beschikbaarheid
  • gemakkelijk in gebruik
  • flexibiliteit


Lees hier de hele case (engelstalig)

De beslissing om naar scale-out storage te gaan kwam van binnen het bedrijf. Onze interne studies geven aan dat tot 60% van de bevolking onze service zal gaan gebruiken in de toekomst. Dit dwingt je om te zoeken naar een oplossing die zorgt voor groei in zowel opslag en gebruik, maar ook een die schaalbaar is en waar de kosten beheersbaar blijven.’ 


Niels Jonkman, Business Manager IPTV at Glashart Media

Samenwerking Red Hat & SanDisk

ma 4 april 2016
Wij zijn heel enthousiast over het partnership van Red Hat en SanDisk! De combinatie van open, software-defined storage van Red Hat met Flash storage van SanDisk biedt bedrijven een uiterst schaalbare high-performing storage oplossing perfect toepasbaar binnen OpenStack en OpenShift omgevingen.
Lees meer hierover op de Red Hat Storage-pagina.

 

Samenwerking Red Hat & SanDisk

Storage-vraag?

Heeft u een bepaalde storage-vraag? Deel dit met ons en wij helpen u graag.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Deze verschijnt 1x per maand

Schrijf in

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.