• Branche

  Retail

 • Branche

  Retail

Branche | Retail (Non-Food en Groothandel)

Markten trekken weer aan, het consumentenvertrouwen lijkt weer toe te nemen en de koopkracht stijgt (Branchrapport Rabobank). We horen het steeds vaker terugkomen. Google Finance laat ons zien dat het aantal zoekopdrachten naar durable goods (stofzuigers, diepvriezen enz) weer aan het stijgen is. Waarom is dit relevant, waarom is Google relevant? Google kan aan de hand van zoekopdrachten aankomende ontwikkelingen voorspellen. Zo kan Google bijvoorbeeld voorspellen wanneer er een griepepidemie op het punt staat uit te breken op basis van de zoektermen die mensen intypen. Het gaat zelfs zo ver dat Google kan aangeven in welke regio de griepepidemie gaat uitbreken. Dus zowel de brancherapporten als Google geven aan dat de consumptie weer aan het groeien is en in de komende periodes nog verder gaat stijgen. Dit is goed nieuws voor de Retail branche (Non-food en Groothandel).

Bron: Google Finance

Maar daar waar mogelijkheden zitten, zitten ook bedreigingen. Kan de Retail branche nog op dezelfde manier zaken doen als een paar jaar geleden? Als één jaar geleden? Er wordt gezegd dat consumenten innovatiever worden en zelf hun weg naar de producent of nieuwe producten weten te vinden. Wanneer we de trends en bedreigingen op een rijtje zetten moet er dan niet gekeken worden naar vernieuwing? Naar innovatie? Om in trendwoorden te praten, moeten we dan niet kijken naar de business van morgen? En wat als we IT zouden kunnen inzetten als enabler voor de vernieuwening van de business en het vergroten van business resultaten?

 

 

 

 

IT een enabler voor resultaten?

De vraag die altijd wordt gesteld wanneer het gaat om IT is: Hoeveel gaat de vernieuwing van de huidige IT infrastructuur kosten? Kunnen we niet nog een jaartje door met onze huidige omgeving?  
Wat als we deze vraag nu eens omdraaien en ons zouden afvragen wat IT ons kan opleveren? Hoe kan IT bijdragen aan onze business resultaten? 

Stel, wij praten met u over de mogelijkheid van real time data-analyses waardoor u slimmer kunt inkopen, zonder direct in de IT oplossingen te duiken.
Stel, wij bespreken de mogelijkheid om uw klanten direct inzage te geven in de voorraad van uw leverancier zodat u nooit 'nee' hoeft te verkopen, zonder direct in de IT oplossingen te duiken.
Stel, wij delen met u onze ervaringen en successen van onze klanten en hoe u hier uw voordeel mee kunt doen, zonder direct in de IT oplossingen te duiken.


Stel, we bespreken me u de mogelijkheden van IT voor uw business in plaats van beperking?

Weet u al hoe u de trends, kansen en bedreigingen die vanuit de brancherapporten naar voren komen gaat oppakken? Wanneer wij deze punten op een rijte zetten (zie overzicht volgende alinea), heeft u dan al enig idee hoe uw IT omgeving een enabler kan zijn voor deze volgende punten? 

Trends

Top 5 trends binnen Retail (Non-Food en Groothandel):

 • Toenemende concurrentie (online vs offline, internationaal vs nationaal)
 • De consument wil kopen waar en wanneer hij wil. Verkoop via en aanwezigheid in meerdere kanalen (omnichannel) is noodzakelijk.
 • Consumenten hebben minder tijd en maken keuzes: offline, online, gemak, snelheid, genieten en beleven (branche vervaging). 
 • Ketenintegratie. De keten is niet meer standaard georganiseerd naar de functie van de schakel maar juist rondom de eindklant.
 • Hoge mate van digitalisering. Steeds meer processen, van voorraadbeheer tot klantinformatie, worden gedigitaliseerd. Digitalisering vormt het fundament onder het effectief inzetten van Big Data.

Bronnen brancherapporten RabobankINGABN-AMRO en Delta Loyd

Kansen en bedreigingen

Top 5 kansen en bedreigingen binnen Retail (Non-Food en Groothandel):

 • De consument is mondiger en machtiger dan ooit. Customer experience is bepalend voor het succes van een organisatie. 
 • Kennis over de klant, zijn koopgedrag en smaakvoorkeuren is, evenals de vaardigheid om deze kennis (‘big data’) om te zetten in nieuwe, relevante, op maat gesneden proposities (‘smart data’);
 • Producenten stappen steeds vaker, veelal online, in het directe verkoopkanaal;
 • Toenemende concurrentie door branchevervaging;
 • ICT hoeft niet allemaal in-house te zijn, uitbesteding van bepaalde elementen kan een voordeel zijn. 

Bronnen brancherapporten RabobankINGABN-AMRO en Delta Loyd

De 10 belangrijkste trends in retail in 2017

De 10 belangrijkste trends in retail in 2017

Geen industrie verandert sneller dan de retailsector. Wie had vijf jaar geleden gedacht dat een bestelling nu ook per drone afgeleverd kan worden? De retailindustrie groeit gestaag door en wie hier niet in meegaat, bestaat straks waarschijnlijk niet meer. Daarom is het voor retailers van essentieel belang de trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Want de veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op.

Op basis van zijn wereldwijde samenwerking met retailpartners heeft Salesforce Commerce Cloud de 10 belangrijkste commerce-trends in 2017 op een rij gezet. “De voorspellingen zijn door onze experts gedaan op basis van dagelijkse gesprekken met technologiepartners, opinieleiders en vooral grote retailers. Hiermee baseren wij onze ervaringen op de praktijk”, aldus Rick Kenney, head of consumer insight bij de aanbieder van zakelijke commerce-oplossingen in de cloud.

Bron: www.bijgespijkerd.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keep evolving

Keep evolving

Digitale transformatie

Markten staan continue in beweging en blijven zich ontwikkelen. Nieuwe technologiën steken steeds sneller de kop op en blijken een steeds grotere invloed te hebben op de bestaande business. Een ontwikkeling die vaak wordt aangeduid met digitale transformatie. Maar wat bedoelen wij hiermee, wat is digitale transformatie? onze CTO, Stefan van Oirschot, heeft hier een duidelijk beeld over. Lees zijn blog maar eens.

Lees verder

Vinden jullie het ook zo ingewikkeld?

De vorige keer toen we kennis maakte stond het einde van het jaar voor de deur. Een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en te evalueren hoe het jaar was gegaan. De IT-wereld was na een jaar niet meer zo vreemd en werd zelfs begrijpelijk. Nu staan we aan het begin van het nieuwe jaar, althans nog enigszins aan het begin. Dan zou dit het moment moeten zijn om vooruit te kijken toch?

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe plannen, vernieuwde visie, nieuwe moed om het allemaal beter, sneller en anders aan te pakken. Zo leek ook ons jaar te beginnen. Het trendwoord van de afgelopen jaren werd ook bij ons weer aangehaald, business value selling. Er moest meer nadruk komen op dit ‘nieuwe’ fenomeen. Een nieuw jaar en een nieuwe uitdaging, let’s go! 

Lees verder

Vinden jullie het ook zo ingewikkeld?

Benieuwd naar onze visie?

Contact
Tel: 040 2904702
contact@rhodix.com

Stuur een e-mail

Benieuwd naar onze visie?
Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.