Wat gebeurde er in 2016!

Het afgelopen jaar hebben we elke 2 maanden aandacht gegeven aan een actueel thema wat speelt bij onze klanten. We hebben klantvragen beantwoord, blogs en artikelen geschreven, events georganiseerd en elke maand een nieuwsbrief verstuurd waarin we al deze informatie voor jullie gebundeld hebben.

Wij zetten de highlight nog even op een rijtje voor u.

Ga direct naar... Thema Storage

Ga direct naar... Thema Beheer

Ga direct naar... Thema PaaS (Platform as a service)

We zullen de komende maand deze pagina aanvullen met relevante content met betrekking tot de thema's. Dus houd de pagina in de gaten!

Wat gebeurde er in 2016!

Terugkijken op mijn eerste jaar bij Rhodix

Terugkijken op mijn eerste jaar bij Rhodix

Wat gaat de tijd toch snel, alweer een jaar voorbij en ik heb mijn eerste jaar bij Rhodix overleefd ;-)

Eind 2015 begonnen mijn ogen nog te tollen bij het horen van de woorden: Server, Storage, RPO, RTO, Networking, Kernel, Linux of VMware. Nu lukt het mij om hyperconverged uit te leggen aan mijn familie en heb ik een mening over de invloed van digital transformation binnen de retail branche. Wat kan er toch veel veranderen in één jaar tijd!

Lees verder

 

 

 

Storage | Voorjaar '16

Elke organisatie heeft tegenwoordig (bijna) dagelijks te maken met groeiende data. Het is belangrijk om hier als IT-afdeling goed op in te spelen, zodat zowel de externe alsook de interne klant tevreden is en blijft. Hoe staat u met uw storage-omgeving?

Wilt u alle informatie nog eens nalezen, kijk dan op onze Storage thema pagina

Storage thema pagina 

Tijdens dit thema hebben wij geprobeerd u meer inzichten en voorbeelden te geven van de soorten storage-vragen die wij van onze klanten krijgen en daarbij passende antwoorden te geven. Mocht u een specifieke Storage vragen hebben en benieuwd hoe wij u hierbij kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op. 

Back-up - Storage vraag

Back-up - Storage vraag
“Een backup oplossing is een verzekering die ik afsluit. We geven geld uit aan iets waarvan we hopen het nooit nodig te hebben. In het beste geval is het geldverspilling. Wat zijn mijn mogelijkheden om hier slimmer mee om te gaan?"
 
"Rhodix; help ons!"
 

Lees meer

Retail - Storage vraag

"Hoe leer ik mijn online klant beter kennen? Kennis over onze klanten, hun koopgedrag en smaakvoorkeuren is cruciaal in onze bedrijfsvoering. Hoe zorg ik er voor dat storage niet langer de beperkende factor is in onze BI / Datawarehouse applicatie."

"Rhodix; help ons!"

Lees meer

Retail - Storage vraag

Healthcare - Storage vraag

Healthcare - Storage vraag

“Onze röntgenafdeling zoekt een schaalbare en betrouwbare storage-oplossing voor het opslaan van grote fotobestanden.”

“Rhodix; help ons! ” 

Lees verder

 

 

 

Beheer | Zomer '16

De zomer is altijd een heerlijke periode! De zon gaat weer schijnen, de dagen worden weer langer en de temperatuur stijgt. Nadeel: Iedereen wil met vakantie. Hoe staat u dan met uw business en uw IT omgeving? Hoe komt u deze periode door als uw systeembeheerders met vakantie willen? Tijdens dit thema hebben wij u inzicht gegeven in hoe onze systeembeheerders vakantie vieren en hoe zij u kunnen helpen om deze 'lastige' zomerperiode door te komen. 

Wilt u alle informatie nog eens nalezen. Kijk dan op onze Beheer thema pagina.

Beheer thema pagina

Giga's tour door Europa


Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; “Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag, Tbilisi, Londen, Kopenhagen en Malmö staan allemaal op mijn lijstje”.

Om te beginnen: ga je deze zomer nog op vakantie? 
“Zeker! Er komen 2 vriendinnen uit Georgië naar Nederland en samen met hen ga ik in juni een aantal steden bezoeken. We beginnen in Nederland en België en gaan daarna nog 3 dagen naar Praag. In september ga ik nog 10 dagen naar Georgië. (Giga’s geboorteland, red.). Daarna ga ik in oktober nog een weekeinde naar Londen en in november ga ik nog naar Kopenhagen en Malmö.”

Lees verder

Jeroen's zomervakantie


Weeronline checken, auto volladen en rijden maar! Net waar het mooi weer is; daar gaan Jeroen en Joyce dan naartoe. Met de tent op de camping genieten van de ultieme combinatie van relaxen en actief bezig zijn. Dat is Jeroens (31) ultieme zomervakantie.  


Om te beginnen: wat ga je doen deze zomervakantie? 
“We weten eigenlijk nog niet waar we naartoe gaan. We beslissen altijd op het laatste moment. We gaan in ieder geval met de tent weg. Het is dus ook voor mij nog een verrassing; het kan Zuid-Duitsland worden, het kan Noord-Italië worden, maar we gaan sowieso met de tent. We gaan daar naartoe waar het weer mooi is.”

Lees verder 

Erwin's zomer 


Gezellig met de kids naar CenterParcs of Landal GreenParks, BBQ’en en een lekker biertje in de hand. Zo ziet de vakantie van Erwin Willems (34) eruit. “Lekker rustig aan, geen spannende dingen.”  

 


Om te beginnen: Ga je op vakantie deze zomer?
“Eerlijk gezegd, geen flauw idee. Ik ben er nog helemaal niet mee bezig geweest, nog geen tijd voor gehad. Mijn vrouw regelt dat altijd, ik bemoei me daar niet echt mee. Als je mij letterlijk een dag van tevoren zou vragen ‘Erwin waar ga je op vakantie?’ dan zou ik het niet weten. Ik vind vakanties helemaal niet zo belangrijk, ik doe het vooral voor de kinderen.”

Lees verder

 

Ben's pre-honeymoon


Een lekker hotel, de dagen afwisselen met excursies en chillen, lekker een boekje lezen en de lokale specialiteiten proeven, zo ziet de ideale vakantie van Ben Wismans eruit.

 


Ga je op vakantie deze zomer?
“Niet!” zegt Ben Lachend. “Ik ben net terug van vakantie, Tenerife. Ik moet nog wel een kamertje inrichten, maar buiten een paar dagen ben ik vooral op kantoor te vinden deze zomer.”

Doelbewust voor Tenerife gekozen omdat jullie zo vroeg op vakantie gingen?
“Nee niet direct voor Tenerife, we zoeken altijd de zon op tijdens de vakantie en het weer op Tenerife is altijd lente/zomerachtig. De temperatuur ligt daar altijd rond de 25 graden met een lekker windje." 

Lees verder

 

 

 

 

PaaS | Najaar '16

Laat ontwikkelaars doen wat ze het beste doen...

Klanten stellen tegenwoordig steeds hogere eisen aan IT oplossingen. Elementen zoals stabiliteit, beschikbaarheid, schaalbaarheid en een lage “time-to-market” worden steeds belangrijker.  Binnen dit thema hebben wij onder andere de mogelijkheden van containers en onze eerste ervaringen met openshift besproken.    

Wilt u alle informatie nog eens nalezen. Kijk dan op onze PaaS thema pagina. 

PaaS thema pagina

Containers

Een kennismaking met containers

Normaal gesproken ziet een blog over containers er als volgt uit:
"Containerisatie kan een efficiënte manier zijn om DevOps te doen. Het is een praktische manier om met de DevOps-methodiek aan de slag te gaan binnen een organisatie. DevOps is binnen veel organisaties noodzakelijk vanwege de voordelen en de wendbaarheid om software sneller en beter vrij te geven en meer waarde te kunnen leveren. Een ander voordeel van containerisatie is dat het een praktische manier is om Cloud te adopteren. Niet zozeer vanuit een technologisch oogpunt maar omdat containerisatie het relatief eenvoudig maakt om Cloud en zaken als "As-a-Service" en "Elastic infrastructure" te omarmen. Verder is er nog het gerelateerde onderwerp Microservices......" 

En ga zo maar door. In deze blog echter een eerste kennismaking met containers en het is dan ook de bedoeling de basis uiteen te zetten. 

Lees meer

Containers

Container, wat kun je ermee?

Welkom terug!

In het blog hiernaast is de basis uiteen gezet van containers. In het kort het verschil tussen bare-metal, virtuele servers en containers en in meer detail over een aantal belangrijke eigenschappen en aandachtspunten van containers en hoe hiermee om te gaan. Deze blog gaat een niveau dieper. Ik schrijf een stukje over geschiedenis, wat containers voor je kunnen betekenen, hoe je van je huidige situatie naar een container situatie komt met microservices. Verder met de containers...

Lees meer

Waarom OpenShift?

Als groentje binnen de IT-wereld is dit niet een vraag waar ik al een kant en klaar antwoord op heb. Zeker niet toen ik in mijn eerste week aan mocht schuiven bij een hands-on sessie over Red Hat OpenShift. Maar wel één die ik als Red Hat marketeer bij Rhodix uiteindelijk zou moeten kunnen beantwoorden.

“De markt wordt op z’n kop gezet door snelle IT.” Zo werd de OpenShift sessie geopend.

De zogenaamde disruptor organisaties schieten als paddenstoelen uit de grond. We zijn onderweg naar een toekomst van Internet of Things en Big Data.”  So far, so good. Als marketeer met IT-affiniteit ben je bekend met deze buzzwoorden. 

Lees verder

Heeft u een vraag voor ons?

Heeft u naar aanleiding van onze thema's van 2016 een vraag voor ons. Zijn er onderwerpen waar u meer van wil weten of waar u met ons over van gedachten zou willen wisselen.

Laat hieronder uw vraag achter en wij nemen contact met u op.

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.