• Without OPS...

    It's just code

  • Without OPS...

    It's just code

Laat ontwikkelaars doen wat ze het beste doen...

Tegenwoordig stelt uw klant steeds hogere eisen aan uw oplossingen. Naast stabiliteit en beschikbaarheid zijn schaalbaarheid en een lage “time-to-market” steeds belangrijkere vragen vanuit de markt. Organisaties willen geruisloos kunnen beschikken over de nieuwste functionaliteiten en verwachten dat uw oplossing, zelfs gedurende de drukste periode in het jaar, de organisatie ondersteund zodat zij zich kunnen focussen op hun core-business. U gaat natuurlijk tot het uiterste om dit te realiseren en uw klant tevreden te stellen met uw dienstverlening. Uw organisatie ontwikkelt op de meest efficiënte manier en door het gebruik van een volledig geautomatiseerde continuous integration en deployment oplossing voorziet u uw klant van fantastische tools. Hiermee stelt u uw klant in staat zich volledig te focussen op haar doel.

Om het bovenstaande te kunnen realiseren is het voor u ook van belang dat uw organisatie zich volledig kan richten op wat deze het beste kan, het ontwikkelen van geavanceerde softwareproducten. Hiervoor maakt u gebruik van een platform die uw ontwikkelaars voorziet van de beste ontwikkeltools zonder zich te hoeven bekommeren over beschikbaarheid en updates van de tools. Ontwikkel, test en breng uw software naar productie binnen een managed CI-CD en OTAP omgeving waarbij uw in controle bent over elke fase binnen het proces. Wanneer uw software klaar is om in productie te gaan stelt u het beschikbaar binnen een elastisch schaalbare omgeving die zonder dat u zich daar zorgen om maakt volledig aan de resource vraag van uw klant kan voldoen. Door dit platform als dienst af te nemen bent u in staat om, net zoals uw klant, volledige focus te houden op uw core business. Hiermee wordt uw ontwikkelproces vele malen efficiënter, beschikt u over tevreden ontwikkelaars die dagelijks mogen doen waar ze echt in goed zijn en geniet uw klant van de lage “time-to-market” en beschikbaarheid van uw producten. 

 

Red Hat Forum Benelux

Afgelopen dinsdag 11 oktober vond het jaarlijkse Red Hat Forum Benelux weer plaats en Rhodix was daarbij. Als Gold Sponsor vond u ons terug op de beursvloer, maar ook tijdens de Business Breakout Sessies waarbij wij samen met Easyflex aanwezig waren.

Dit jaar hadden wij de slogan "Without Ops...it's just Code" als lijfspreuk. Ook benieuwd wat wij hiermee bedoelen en hoe wij tegen het buzzword "DevOps" aankijken? Welke mogelijkheden wij met OpenShift zien? En welke rol wij voor Rhodix zien in een wereld waarin de applicatie de IT infrastructuur lijkt te bepalen in plaats van de IT manager? Neem dan contact met ons op.

Een impressie van een geslaagd Red Hat Forum.

Containers

Containers

Een kennismaking met containers

Normaal gesproken ziet een blog over containers er als volgt uit:
"
Containerisatie kan een efficiënte manier zijn om DevOps te doen. Het is een praktische manier om met de DevOps-methodiek aan de slag te gaan binnen een organisatie. DevOps is binnen veel organisaties noodzakelijk vanwege de voordelen en de wendbaarheid om software sneller en beter vrij te geven en meer waarde te kunnen leveren. Een ander voordeel van containerisatie is dat het een praktische manier is om Cloud te adopteren. Niet zozeer vanuit een technologisch oogpunt maar omdat containerisatie het relatief eenvoudig maakt om Cloud en zaken als "As-a-Service" en "Elastic infrastructure" te omarmen. Verder is er nog het gerelateerde onderwerp Microservices......" 

En ga zo maar door. In deze blog echter een eerste kennismaking met containers en het is dan ook de bedoeling de basis uiteen te zetten. 

Lees verder

Container, wat kun je ermee?

Welkom terug!

In het blog hierboven is de basis uiteen gezet van containers. In het kort het verschil tussen bare-metal, virtuele servers en containers en in meer detail over een aantal belangrijke eigenschappen en aandachtspunten van containers en hoe hiermee om te gaan. Deze blog gaat een niveau dieper. Ik schrijf een stukje over geschiedenis, wat containers voor je kunnen betekenen, hoe je van je huidige situatie naar een container situatie komt met microservices. Verder met de containers...

Lees meer

"Dealing with increased complexity of infrastructure"

Toine Bommelijn (CEO) van Easyflex legde ons tijdens één van de Business Breakout sessie tijdens het Red Hat Forum Benelux uit hoe Easyflex omgaat met de toenemende complexiteit van IT infrastructuur. Harry over Rhodix en containersTijdens het Red Hat Forum Benelux op 11-10-2016 had Harry Glotzbach, ja zo heet hij echt ;-), een leuke anecdote over Rhodix en Containers. Of ze het zelf wel allemaal snappen en welke business strategie ze er op nahielden?

Waarom OpenShift?

Als groentje binnen de IT-wereld is dit niet een vraag waar ik al een kant en klaar antwoord op heb. Zeker niet toen ik in mijn eerste week aan mocht schuiven bij een hands-on sessie over Red Hat OpenShift. Maar wel één die ik als Red Hat marketeer bij Rhodix uiteindelijk zou moeten kunnen beantwoorden.

“De markt wordt op z’n kop gezet door snelle IT.” Zo werd de OpenShift sessie geopend.

De zogenaamde disruptor organisaties schieten als paddenstoelen uit de grond. We zijn onderweg naar een toekomst van Internet of Things en Big Data.”  So far, so good. Als marketeer met IT-affiniteit ben je bekend met deze buzzwoorden. 

Lees verder

Waarom OpenShift?

Cases Red Hat OpenShift Enterprise Platform

There aren’t many vendors out there that really understand both the enterprise world and the open source world. Red Hat is pretty unique in that regard.”

RAZI SHARIR
VP OF PRODUCT MANAGEMENT, CA TECHNOLOGIES 


 


Lees verder

Bron: https://www.openshift.com/

Using OpenShift Enterprise by Red Hat, we’ve created an end-to-end solution that supports the entire development life cycle.”

MICHAEL WHITE
IT ARCHITECT, CISCO 


 

 

Lees verder

Bron: https://www.openshift.com/

Our relationship with Red Hat is a good example of what we consider value in a vendor. It’s more than a partnership. It’s a shared-goal, shared-vision, shared-outcome relationship where everybody is in it for exactly the same reason. And mutual goals produce outstanding outcomes.”

TONY MCGIVERN
CIO, FICO 

 

Lees verder

Bron: https://www.openshift.com/

PaaS vraag?

Heeft u een vraag over PaaS, over wat de mogelijkheden van PaaS zijn, wat de technische aspecten zijn of wat PaaS voor u en uw business kan betekenen, stel dan gerust uw vraag.

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.