• IT-Voordeel

    Expected the unexpected

  • IT-Voordeel

    Expected the unexpected

Expect the unexpected

Termen zoals IT-innovatie, digitale transformatie, time-to-market, containers, micro services, IT-vernieuwing, latency of IT-verneenvoudiging lijken steeds voorbij te komen. IT-innovatie is noodzakelijk, lees van levensbelang, voor het voortbestaan van een organisatie. Echter, IT-innovatie wordt meestal vertaald in technische voordelen, technische vooruitgang. In sommige gevallen wordt er een stapje verder gezet en wordt er ook gekeken naar de directe business voordelen die voortkomen uit deze vernieuwing. Maar zijn alle business voordelen altijd verwacht? Wordt er ooit gekeken naar voordelen die totaal onverwacht kwamen? Wordt er achteraf ooit teruggekeken naar IT-innovatieprocessen en bekeken welke voordelen hier allemaal uit voort kwamen, verwacht en onverwacht? Zijn dit voordelen die besproken of bekeken mogen worden wanneer er een volgend vernieuwingsproces op de planning staat? Expect the unexpected, is dat hier van toepassing? 

 

Escape your daily rhythm!

Zijn jullie een klant van onze MS diensten en werken jullie samen met Erwin, Jeroen, Giga of Rutger, dan willen zij jullie graag meenemen naar een Escape Room in Utrecht. Dit hadden jullie niet verwacht he, expect the unexpected!

Waarom: Omdat jullie net als zij ervoor zorgen dat systemen altijd up and running zijn en iedereen er eigenlijk blind vanuit gaat dat de systemen draaien. Ze accepteren niet dat het geen vanzelfsprekendheid is dat altijd alles zonder problemen draait en werkt, jullie werken hier hard voor. 

Willen jullie weten hoe en wat? Neem dan contact op met één van onze systeembeheerders, zij weten meer! 

Me, myself en Rhodix

Me, myself en Rhodix

Het is de zomer van 2003, met mijn Informatica diploma op zak zal ik de arbeidsmarkt gaan bestormen. De gouden bergen die in het vooruitzicht lagen bij aanvang van mijn studie waren er niet meer. De zoektocht kon beginnen… 

Met mijn opleiding in het achterhoofd maar niet helder wat ik wilde doen vond ik een programmeeropdracht bij de Technische Universiteit Eindhoven. Na slechts enkele maanden aan het werk begon het al te kriebelen. Hoewel dit het beste aansloot op mijn opleiding wist ik dat ik niet wilde programmeren, ik wilde iets met infrastructuur, iets met systemen, iets met Linux. Kijk je nu, bijna 14 jaar later naar 2003 dan is de wereld aardig veranderd. Infrastructure as code, extreme automatisering van alles wat los en vast zit. Programmeren is zowel voor de programmeur als voor de systeembeheerder aan de orde van de dag.

Lees verder

 

 

 

 

Pure Accelerate 2017

Ja, dit past beter onder expect the unexpected dan je zou verwachten. Ik had nooit verwacht dat ik naar een Summit van een hardware product zou gaan, laat staan in het buiteland. Het feit dat ik nog nooit in Amerika ben geweest, maar daar stiekem altijd al een keertje naar toe wilde gaan en dat dit nu via Rhodix mogelijk is, maakt het extra leuk. Niet iets wat je zou verwachten wanneer je marketing en sales gaat doen bij een IT organisatie, maar uiteindelijk wordt zo toch een kleine droom van mij verwezenlijkt.

Maar Pure Accelerate 2017, de plaats waar de laatste en nieuwste updates worden gegeven rond Pure Storage en haar producten, spannend! Ik heb mijn Summit schema al helemaal uitgepluist, heb het programma van Pure Storage Benelux ontvangen, heb me ingelezen in de stad San Francisco en ga straks mijn spullen pakken en zorgen dat ik morgenvroeg om 4:00 bright en shiny in de auto naar Schiphol kan zitten. Vorig jaar is Pascal geweest en hij gaf aan dat het een geweldige ervaring was, maar zeker ook vermoeiend. Veel informatie, vele indrukken en lange dagen, ik ben benieuwd en op alles voorbereid!

Ik zal regelmatig updates plaatsen over mijn belevingen in San Francisco. Benieuwd of ik dingen ga meemaken die ik totaal niet zou verwachten. Let's expect the Unexpected!

En we zijn begonnen @PureAccelerate2017

En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017
En we zijn begonnen @PureAccelerate2017

Het blijft een beetje raar voelen, hier in San Francisco zitten en tegelijkertijd in contact staan met Nederland. Ga je slapen begint de werkdag in Nederland net, word je wakker is de werkdag in Nederland bijna afgelopen en begint jouw dag pas. Apart, maar stiekem wel leuk.

Vandaag, maandag, is het echt begonnen, Pure Accelerate 2017. Afgelopen zaterdag zijn we vanuit Nederland vertrokken naar San Francisco en gezien het tijdsverschil, 9 uur, kwamen wij na 11 uur vliegen 2 uur later aan dan dat we in Nederland vertrokken waren. We hadden een extra dag gewonnen. Na ingecheckt te zijn, zijn we eerst even wat gaan eten en daarna zij we met z'n alle even een stukje gaan wandelen. Na ruim 14 uur stil gezeten te hebben kon het geen kwaad om een beetje te gaan lopen. UIteindelijk na 27 uur wakker te zijn geweest konden we naar bed en was de kans op een Jetlag tot een minimum beperkt. De volgende dag, zondag, stond in het teken van whale watching en de 17-mile Drive. Een mooie en gezellige dag, ik zal jullie de toeristische foto's besparen.

En dan, maandag 12 juni, Pure Accelerate begint. Vanuit het hotel naar de shuttlebus gelopen, vervolgens een kleine 15 minuten gereden en daar kwamen we aan. Je verwacht natuurlijk een geweldig groot iets, spectaculair en modern, zoiets als Pure Storage zelf. Dat bleek echter niet het geval te zijn. Het blijkt een oude loods te zijn die op het punt staat om te vallen, althans dat lijkt. Wanneer je binnenkomt, kom je terecht in een moderne open ruimte, specifiek ingericht voor dit soort events. Zoals wel vaker door Pure verteld, innovatie zit niet aan de buitenkant maar aan de binnenkant. Een terechte opmerking hier. De ochtend staat volledig in het teken van Partners. We worden uitvoerig bedankt voor al ons harde werk en voor het feit dat wij het mogelijk maken dat Pure Storage daar staat waar het nu staat. Een lief gebaar, maar een beetje te Amerikaans als je het mij zou vragen. De woorden 'awesome' en 'great' zijn iets te vaak langs gekomen, maar het was zeker leuk om te horen. In een tijdbestek van ongeveer 4 uur hebben wij volgens mij het hele Pure Storage managementteam voorbij zien komen. Van President, tot Sales director, tot Technical director en Marking director aan toe. Vele gezichten met vele verschillende leuke en interessante verhalen.

Momenteel zit ik rustig binnen terwijl de rest buiten aan het eten is. Een van de voordelen van whale watching is dat je door de wind de warme zon niet altijd direct voelt, nadeel verbranden ligt op de loer. Achja, een goed excuus om deze blog te schrijven toch? Vanmiddag gaan we verder met een aantal Sales gerelateerd breakout-sessie, de technical-sessie laat ik denk ik aan me voorbij gaan. Morgen begint de beurs zelf en zullen er ook standhouders rondlopen. Vandaag is alleen voor Pure Storage partners bedoeld, allemaal strikt NDA ;-)

Ben benieuwd wat de middag gaat brengen.

Impressie Pure Accelerate 2017


De tijd vliegt!

Vandaag is alweer de laatste dag van Pure Accelerate 2017. Na 3 dagen Accelerate, de kleur oranje, de overvloed aan kennis en informatie ga je jezelf bijna een techneut voelen en praten over IOPS, Fiberchannel, Active-Active Clusters en de upgrade van Veeam om direct te praten met een PureStorage box. Maargoed dat ik geen techneut ben, anders kwam ik oranje terug van dit event. 

Maar met alle gekheid, de afgelopen 3 dagen zijn voorbij gevlogen. Kwam ik maandag  nog binnen onder de indruk van de locatie, loop ik nu 3 dagen later weg met een rugzak vol met nieuwe kennis. Kennis waarvan ik als niet techneut de waarde nog moeilijk kan schatten. De terminologieën volgen elkaar zo snel op dat ik de draad al na drie zinnen lijk kwijt te raken. Gelukkig zijn we met een gezellig en behulpzaam team en probeert iedereen mijn vragen te beantwoorden. Zo liep ik gisteravond over Fisherman's Wharf te kletsen over de nieuwe update van Veeam, update 10, en de mogelijkheid die deze upgrade biedt om Veeam direct te laten communiceren met een PureStorage box. Dit bleek vooraf nog niet mogelijk te zijn. Wanneer je mij 2 jaar geleden zou vertellen over 2 jaar loop jij in San Francisco en praat jij over IT, dan had ik hard gelachen. 

Momenteel is het hier 15:00 en over een uurtje is Accelerate 2017 dan toch echt op zijn eind. Dit hele spectakel wordt afgesloten door een optreden van Snoop Dogg. Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat ik daarvan moet verwachten, maar het wordt zeker een bijzondere ervaring. Een optreden van Snoop Dogg aan het einde van een event die mij na 3 dagen bijna laat denken dat ik het echt snap en dat ik een techneut ben, wie had dat verwacht. Zo zie je maar, expect the unexpected! 

De tijd vliegt!
De tijd vliegt!
De tijd vliegt!
De tijd vliegt!
Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.