Vooruitgang

Het lijkt niet te stoppen! IT lijkt nooit stil te staan. Ben je bijna bij met alle veranderingen en vernieuwingen, begint de cirkel weer opnieuw. Maar hoe blijf je dan bij? Hoe kun je ervoor zorgen dat je buiten alle dagelijkse zaken ook nog op de hoogte bent van al deze nieuwe ontwikkelingen? Van al deze nieuwe mogelijkheden? Een vraag waar we allemaal mee lopen en waarmee we allemaal vechten. 

Vaak lijkt een nieuw jaar dan een mooi moment om vernieuwing op te pakken en door te zetten. Zo ook bij onze marketingafdeling, maar ook daar blijkt vernieuwing en vooruitgang niet zo duidelijk te zijn.

Digitale Business Transformatie, maar hoe dan?

Je kunt geen 5 minuten browsen op het net zonder een artikel tegen te komen waar Digitale Transformatie benoemd wordt. De gevolgen voor u als u nú niet schakelt worden zeer duidelijk gemaakt. Het moet anders, dat lijkt de enige mogelijke conclusie. U dient de innovatieve accelerators zoals robotics, virtual reality, 3d printing, Internet of Things en cognitieve systemen te omarmen en onderdeel te maken van uw manier van werken. Niet acteren is duidelijk geen optie. Maar hoe dan?

Digitale Transformatie gaat niet alleen over techniek. OK dat was een inkopper. Digitale transformatie gaat over de business en de uitdagingen in je industrie. Digitale transformatie betreft het herzien van je bedrijfsstrategie door de mogelijkheden van digitale middelen/technologieën te bekijken en deze te omarmen.

Lees verder

Welke vernieuwingen verwacht u?

Laat ontwikkelaars doen wat ze het beste doen!

Doe wat je het beste doet, iets wat steeds vaker voorbij komt. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan oplossingen. Naast stabiliteit en beschikbaarheid zijn schaalbaarheid en een korte “time-to-market” steeds belangrijkere vragen vanuit de markt. Hoe kijkt u hier tegenaan? Ervaart u hetzelfde? En het belangrijkste, doet u wat u het beste doet? Bespreek met uw vakgenoten de mogelijkheden, vernieuwingen en bedreigingen op gebied van development processen en tools. Bezoek onze Round Table op 12 mei!

Waar kunt u ons van kennen?

Van het Red Hat Forum Benelux 2016, Rhodix was daarbij! Als Gold Sponsor vond u ons terug op de beursvloer en tijdens één van de Business Breakout Sessies waarbij wij samen met Easyflex aanwezig waren.

 

Schrijf je nu in!

Welke vernieuwingen verwacht u?

IT-Innovatie en niet technische voordelen

IT-Innovatie en niet technische voordelen

Vaak wordt er alleen gesproken over de IT-technische voordelen wanneer er wordt gekeken naar een vernieuwde IT-omgeving. Vaak wordt er gekeken naar de performance, de vereenvoudiging of de verminderde beheerlast. Hierbij wordt echter vergeten dat een nieuwe omgeving ook andere voordelen kan hebben. Innovatie vertaalt zich niet alleen terug in IT technische voordelen. Aangezien mijn technisch kennis te beperkt is om technische IT-voordelen goed te beschrijven is dit het moment om die andere voordelen in kaart te brengen. Het moment om te praten over business voordelen. 

Op vrijdag 10 maart kreeg ik die mogelijkheid. Ik had afgesproken met Peter Bothof, sectieleider ICT Infra van een drinkwaterbedrijf. Ik zou samen met Peter praten over niet IT-technische voordelen die hij ervaarde dankzij de implementatie van Pure Storage, een all flash storage oplossing. 

Lees verder

 

 

 

 

 

Vernieuwing met SimpliVity

In augustus 2015 heeft Record Imtech Toegangstechniek BV (ITT) overgenomen. Deze overname had tot direct gevolg dat de IT infrastructuur van Record 'versplinterde'. De gehele 'nieuwe' IT omgeving was nu opgebouwd uit een veelvoud van Vendoren. Om een IT omgeving te creëren die beheersbaar en betaalbaar is, was consolidatie van deze 'nieuwe' omgeving noodzakelijk.

Lees case study

Lees ook de versie van SimpliVity zelf

Dankzij SimpliVity is het beheer van de IT systemen van Record Automatische Deuren weer overzichtelijk

Ben Wismans - Team Leader Operations & Project Manager
Ben Wismans

Team Leader Operations & Project Manager

Containers

Voor sommige misschien een bekend onderwerp, voor andere misschien minder bekend, Containers. Een term die al ruim 10 jaar rondzweeft, maar nu steeds vaker voorbij lijkt te komen. Maar waarom? Wat zijn containers? Wat zijn de voordelen? Onze CTO, Stefan van Oirschot, legt u het graag uit.

Kennismaking met Containers (Deel1)

Normaal gesproken ziet een blog over containers er als volgt uit:
"Containerisatie kan een efficiënte manier zijn om DevOps te doen. Het is een praktische manier om met de DevOps-methodiek aan de slag te gaan binnen een organisatie. DevOps is binnen veel organisaties noodzakelijk vanwege de voordelen en de wendbaarheid om software sneller en beter vrij te geven en meer waarde te kunnen leveren. Een ander voordeel van containerisatie is dat het een praktische manier is om Cloud te adopteren. Niet zozeer vanuit een technologisch oogpunt maar omdat containerisatie het relatief eenvoudig maakt om Cloud en zaken als "As-a-Service" en "Elastic infrastructure" te omarmen. Verder is er nog het gerelateerde onderwerp Microservices......"

En ga zo maar door. In deze blog echter een eerste kennismaking met containers en het is dan ook de bedoeling de basis uiteen te zetten.

Als applicatieeigenaar heb je veel keuze waar je je applicatie kunt laten draaien; fysieke servers, virtuele servers of containers. Elk met zijn sterke en zwakke punten. Trekken we een vergelijk tussen de applicatie en een huiseigenaar (een bewoner) dan worden de voor en nadelen snel duidelijk. 

Lees verder

Container, wat kun je ermee? (Deel2)

Welkom terug!

In mijn vorige blog "Een kennismaking met containers" is de basis uiteen gezet van containers. In het kort het verschil tussen bare-metal, virtuele servers en containers en in meer detail over een aantal belangrijke eigenschappen en aandachtspunten van containers en hoe hiermee om te gaan. Deze blog gaat een niveau dieper. Ik schrijf een stukje over geschiedenis, wat containers voor je kunnen betekenen, hoe je van je huidige situatie naar een container situatie komt met microservices Verder met de containers...

Even kort samengevat
Containertechnologie is meer dan 10 jaar oud. Het is dus niet nieuw en het wiel hoeft dus niet nog uitgevonden te worden.

Containers werken met een "base image". Je zou de vergelijking kunnen trekken met een "application package". Het is echter niet zo dat je een container op platform A kunt bouwen en er vanuit kunt gaan dat het vlekkeloos draait op platform B. Containers zijn geen vervanging voor Virtual Machines. Denk hier aan het vergelijk tussen de 2-onder-1-kap woning versus het appartementencomplex uit mijn 1e blog over containers. Virtualisatie zorgt er voor dat de onderliggende fysieke hardware (o.a. CPU en memory) efficienter wordt ingezet en een hogere utilisatie mogelijk is. Een container draait binnen een operating systeem waarbij het operating system zorgdraagt voor het aansturen van de onderliggende hardware. Containers lossen een ander probleem op dan virtuele servers. 

Lees verder

Innovatie?

Een nieuw jaar, nieuwe uitdaging!

De vorige keer toen we kennis maakte, Mijn eerste jaar bij Rhodix stond het einde van het jaar voor de deur. Een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en te evalueren hoe het jaar was gegaan. De IT-wereld was na een jaar niet meer zo vreemd en werd zelfs begrijpelijk. Nu staan we aan het begin van het nieuwe jaar, althans nog enigszins aan het begin. Dan zou dit het moment moeten zijn om vooruit te kijken toch?

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe plannen, vernieuwde visie, nieuwe moed om het allemaal beter, sneller en anders aan te pakken. Zo leek ook ons jaar te beginnen. Het trendwoord van de afgelopen jaren werd ook bij ons weer aangehaald, business value selling. Er moest meer nadruk komen op dit ‘nieuwe’ fenomeen. Een nieuw jaar en een nieuwe uitdaging, let’s go!

Lees verder

Innovatie?
Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.