Hybride IT Infrastructuur

De term "hybride IT infrastructuur" is geen onbekende term, we zien hem overal terugkomen. De 'cloud' was de oplossing voor de ouderwetse traditionele IT infrastructuren en vele waren ervan overtuigd dat de 'oude wereld' zou ophouden te bestaan. Ondertussen is er erg veel geschreven over de cloud, over de verwachtingen, over de realiteit, over de mogelijkheden en over de onmogelijkheden van de cloud. Meningen veranderden van de 'oude wereld' verdwijnt naar er ontstaat een samenwerking tussen de 'oude wereld' en de cloud, een hybride omgeving. Een onderwerp dat erg veel aandacht heeft gehad en momenteel nog steeds heeft, zeker rond het security thema. Een interessant onderwerp waarop verschillende manieren naar gekeken kan worden.

In plaats van uit te leggen wat een hybride IT infrastructuur is en kan, want daar is al genoeg over geschreven, laten wij onze eigen mannen aan het woord. Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar een hybride IT infrastructuur en heeft daar zijn eigen meningen en ideeën bij. Waarom werkt het wel, waarom werkt het niet, wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen en waarom zou je het wel of niet aanbevelen? Vragen die op verschillende manieren beantwoord kunnen worden. Ook benieuwd hoe onze mannen tegen een Hybride IT infrastructuur aankijken? 

 

Wij hebben deze vraag ook neergelegd bij Jeroen van de Lockand, één van onze systeembeheerders. Hoe ervaar jij, vanuit een beheerdersoogpunt, een hybride omgeving? Is deze lastiger/complexer te beheren dan een on-premise omgeving?

Hybride IT Infrastructuur

Beheer van een on-premise, cloud of hybride omgeving een uitdaging?

Beheer van een on-premise, cloud of hybride omgeving een uitdaging?

Laten wij bij het begin beginnen. Bij Rhodix Managed Services beheren wij IT-Infrastructuren van onze klanten. Hierbij kan het gaan om het beheer van eigen serverruimtes op de locatie van de klant zelf, over datacenters verdeeld over meerdere locaties, over cloud providers of over een combinatie van allebei (zowel eigen datacenters als cloud providers). Wij ontzorgen onze klanten in alle beheerwerkzaamheden voor de systemen waar wij verantwoordelijk voor zijn. Onze werkzaamheden bestaan uit het proactief monitoren van de omgevingen, het bedenken en uitvoeren van updatestrategieën, en inregelen en testen van back-up en uitwijkmogelijkheden. 

Mijn collega Erwin Willems heeft onze werkzaamheden met betrekking tot updaten en het testen van omgevingen al eens beschreven in zijn blogs. Zeker de moeite waard om te lezen.
To patch or not to patch, that’s the question?
of 
Testen, testen en nog eens testen!

Lees verder

Webdesign & development © 2018 MonTay Media. All rights reserved.