• Linux Beheer

Beheer Linux Systemen

Rhodix heeft van oudsher een Unix DNA en heeft dan ook vanuit dit werkveld al heel vroeg Linux en de Open Source wereld omarmt. Al ruim 20 jaar is Rhodix actief als Managed Services Provider, in eerste instantie in Unix omgevingen en een aantal jaren later ook in Linux omgeving. De eerste gecertificeerde mensen op het gebied van Open Source en Linux zijn al meer dan 15 jaar in dienst.

Managed Services van Linux omgevingen is ons op het lijf geschreven. Wij ondersteunen alle welbekende varianten met commercial support als bijvoorbeeld Red Hat, Ubuntu, Suse, Oracle, maar wij ondersteunen ook de community based varianten als Ubuntu, CentOS, Fedora en Debian.

Veiligheid

Veiligheid kent vele aspecten, een belangrijke is het onderhouden van systemen en het toepassen van security updates. Een ander aspect is hardening van systemen en applicaties. Het toepassen van updates en hardening doe je om misbruik van je systemen te voorkomen. Voor hardening volgen wij de richtlijnen van het CIS (Center for Internet Security). Ook werken wij met SELinux.

De lijst van systemen en applicaties waarop we hardening kunnen toepassen is te groot om volledig te benoemen. Hardening kan plaatsvinden op onder andere operating systems, middleware (webservers, databases, e.a) en applicaties.


Proefperiode
Niet direct vastzitten aan een contract? Wij bieden een proefperiode aan voor 2 maanden tegen een zeer gereduceerd bedrag. Meer weten? Neem contact met ons op.

Uitgelichte Linux Diensten

Beheer Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux is de Linux distributie waar onze engineers hun opleiding en certificatie doen. Rhodix is Red Hat Advanced Partner. Wij ondersteunen ook Fedora en CentOS.

Red Hat is een van de speerpunten van Rhodix. Unix en Linux zit in ons DNA. Wij zijn advanced partner in het datacenter en cloudportfolio van Red Hat. Onze engineers zijn up-to-date en (RHCE) gecertificeerd. Wij helpen u graag met uw vraagstukken op het gebied van Linux, Satellite, OpenShift, OpenStack, Ansible, Tower en andere onderwerpen.

Beheer Oracle Linux

Als Oracle partner waren wij een van de eerste partners die Oracle Linux en Oracle VM konden implementeren en beheren. Oracle Linux is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux.

Rhodix is opgericht als kennispartner van Sun Microsystems (nu Oracle), we zijn al heel lang bekend met de technologieën van Oracle. Op het gebied van SPARC, Solaris, Oracle Linux, Oracle X86 Servers, ZFS en Oracle Database kunt u bij ons terecht.

Beheer Ubuntu

Uw Ubuntu systemen kunnen wij net als de andere Linux distributies 24×7 voor u bewaken en beheren.

Support Contracten

All-in support

All-in support betekent dat u het beheer van uw systeem volledig aan Rhodix uitbesteedt tegen een vaste prijs per maand. We doen dit continu, dus 24/7. Middels onze business service management software zijn wij in staat proactief issues te signaleren en direct actie te ondernemen. Vaak hebben wij het issue al opgelost voordat u zelf iets in de gaten heeft.

Stand-by support

Stand-by support betekent dat u zelf het beheer van uw systeem verzorgt. Alleen wanneer u ons belt, helpt Rhodix mee. Dus als u te weinig tijd heeft of specialistische kennis nodig heeft. Bij deze vorm werken we dus reactief; u neemt contact met ons op als u een issue heeft en wij gaan voor u aan de slag.

Onze klanten aan het woord

All-in support

Bij Maxima Medisch Centrum beheert Rhodix een aantal systemen, waardoor het ziekenhuis altijd kan beschikken over belangrijke patiënteninformatie.

De mannen bij Rhodix zijn snel, accuraat en zeer pro-actief.

Paul Konings
Senior Systems Engineer Maxima Medisch Centrum

All-in support

Bij deze internationale groothandel (HQ gevestigd in Nederland) voert Rhodix sinds de zomer van 2015 het beheer van diverse systemen. De samenwerking verloopt prima.

Lees Meer

“Binnen ons bedrijf is er altijd bedrijvigheid, zowel op het HQ als in onze warehouses maar ook in onze buitenlandse locaties zoals China. Dit verlangt een hoge beschikbaarheid alsook performance van de IT systemen. De uitdaging die hier voor ons lag was het versimpelen van deze infrastructuur en bijbehorende ondersteuning. Wil je 24×7 snel kunnen schakelen dat moet je met je partner duidelijke afspraken op papier zetten over verantwoordelijkheden. Dient deze partner de juiste kennis en kwaliteit in huis te hebben en de organisatie begrijpen maar vooral een stapje extra willen zetten als het nodig is. Rhodix heeft de benodigde disciplines in huis en de begeleiding van het traject gaf voldoende aanleiding met Rhodix de uitdaging aan te gaan.’” ICT Manager, internationale groothandel.

Rhodix ontzorgt ons echt en dat is precies wat wij zochten in een partner. Rhodix is bereid dat stapje extra te zetten, zowel op commercieel, technisch als support vlak.

Internationale groothandel

Onze Systeem Managers

Erwin Willems
System Manager / Project Manager

040 – 235 00 28
erwin.willems@rhodix.com

Giga Macharoblishvili
System Manager

040 – 235 00 28
giga.macharoblishvili@rhodix.com

Rob van der Zanden
System Manager

040 – 235 00 28
rob.van.der.zanden@rhodix.com

Meer informatie of vragen?

 Mark staat u graag te woord!

Mark Zwenger
Account Manager

06 – 28366078
mark.zwenger@rhodix.com